css3menu.com

css3 button by Css3Menu.com

  

  

  

  

  

  

  

  

 
 

  

  

  

  

  

  

  

 
 
 
A Csung Jüan csikungról
 
kis buddhista   A csikung, a csi-vel való munkát jelenti. Azt a műveletet, gyakorlatsort, amellyel a test és lélek, újra feltöltheti magát csi-vel, és a kitűzött célok (egészség, boldogság, erő, tudás, bölcsesség, és a különleges képességek) elérhetővé válnak, amelynek következményeként egyre jobb és jobb lesz az életünk.

Növekedik a kreativitás, a végrehajtás energiája, az együttműködési készség és képesség, a boldogság, a belső béke, a közösségek összetartó ereje, az egyének kitartása.
Könnyen belátható hogy ezek a tulajdonságok nélkülözhetetlenek egy jól működő vállalkozási vagy bármilyen más közösségek egyben tartásához, fejlesztéséhez. (csapatépítés, sportolás)

 
A Csung Jüan Csikung az élet egyszerű tudománya.
Filozófia, erkölcs, stratégia, és taktika. Nem vallás, és nem politika.
Átfogó hatása miatt 7000 évig titkos tannak számított, amelyet 1991-ben hozott először a nyilvánosságra Hszü Ming-tang nagymester.

Az ősi kínai bölcsek, kidolgoztak a tanítványaik számára olyan gyakorlatsorokat, amelyek a csít, mint alaprezgést aktiválják, gyűjtik, és a megfelelő helyekre áramoltatják.
A tanfolyamon részletesen ismertetésre és gyakorlásra kerülnek a tanítvány szintjéhez illeszkedő mozgássorok, amelyek felépítése rendszert alkot.
 

A Csung Jüan Csikung rendszer gyakorlatai négy szintből állnak:

I. szint: Az ellazulás, a fizikai egészség szintje.
II. szint: A csend állapotának megtapasztalása, az érzelmi egyensúly létrehozásának, a boldogság megtapasztalásának, és az akaraterő növelésének szintje.
III. szint: A megpihenés állapotának megtapasztalása, a mentális egészség, a szellem (sen) fejlesztésének, az ego megismerésének, az elmeerő növelésének, a testből való kilépés  szintje.
IV. szint: A lélek egészségének, és megismerésének, az Egyetemességgel való kapcsolatnak, és a bölcsesség állapotának szintje.

A különböző szintek gyakorlatait, a megfelelő sorrend betartása mellett, csak a tanfolyamokon lehet elsajátítani.
A tanfolyamokon, a tanító bemutatja a gyakorlatok helyes végrehajtását, átadja a csi áramoltatásához szükséges energiákat, oldja a kialakult blokkokat, és ha a résztvevő igényli, segít a tanfolyam után is a fejlődésben.

Fontos tudni, hogy a gyakorlóink soha nem maradnak egyedül a problémájukkal. Támogatni fogja a tanítója, és a mögötte álló Csung Jüan Csikung rendszer.
Csupán egy feltétel van: Kérni kell a segítséget!
A Nagymester és a tanítványai, akik tanítók lettek, tisztelik az embert, mint Isteni lényt, és tiszteletben tartják annak akaratát is, ezért kérés nélkül nem tolakodnak a javaslataikkal.

Ez a rendszer a maga 7000 éves múltjával, letisztult, és kipróbált, és megállta a helyét nemcsak az évszázadok, hanem az évezredek viharaiban is.

  
  

 
Vissza az előző oldalra

 
  
 
csikung oldalképek