css3menu.com

css3 button by Css3Menu.com

 

  

  

  

  

  

  

  

 
 

  

  

  

  

  

  

  

 
 
 
Az egészségről
 
200 éves csikung mester
 

200 éves csikung mester
 

A kínai orvosok másként gondolkodnak a betegségről, mint a nyugatiak. A nyugatiak a betegséget elemzik, a kínaiak az egészséget.

A kínaiak az egészségből kiindulva meghatározzák hogy milyen állapot tekinthető egészségesnek, és minden ami ettől eltér az betegség.

Kelet és a nyugat persze hatással van egymásra. A kínaiaknál megjelentek a nyugati orvosok gondolkodásmódja – nagyon sok esetben praktikus is – és a nyugatiaknál pedig a keleti technikák (akupunktúrás kezelések, az energia csatornák alkalmazása stb.)

A Csung Jüan Csikung, az ősi kínai technikákat alkalmazza az egészség elérése érdekében. Az ősi Kínában nem voltak gyógyszergyárak, és az embereket pedig a természeti hatások folyamatosan rombolták, ezért védekezniük kellett.
 

A betegségek 95%-át a test, és a lélek energiájának alacsony szintje okozza!
 
A Csung Jüan Csikung rendszer I. szintje azokat a gyakorlatokat is tartalmazza, amelyek rendszeres alkalmazás esetén növelik a test és a lélek energia szintjét, és így ellenállóvá teszik az élő szervezetet a romboló hatásokkal szemben.

A gyakorlatok a belső szervekre gyakorolt hatásuk miatt optimalizálják a vér összetételét (vércukorszint, koleszterinszint) és komoly előrelépés történhet – rendszeres gyakorlás esetén – a cukorbetegségek, és a szív és érrendszeri betegségek gyógyulása területén is.
Egyensúlyt hoz létre a testben és a lélekben, és ez által felerősíti a szervezet önregeneráló képességét.
Zaklatottság helyett belső békét teremt, amely elengedhetetlen a betegségek megelőzéséhez, és a gyógyuláshoz.
Javítja és finomítja az érzékszervek működését, erősíti az izmokat, inakat, az állóképességet.

A gyakorlás hatására a test energia tároló központjaiban (tantienek) energia tartalékok képződnek, amelyek akkor aktivizálódnak, ha az izomzat energia szintje - nagyobb fizikai igénybevétel esetén, mint pl.: aktív sportolás – jelentősen lecsökken. Ilyenkor a sportoló mozgósítani tudja a letárolt energiát, amely az izomzat és a belső szervek (szív, tüdő) túlzott igénybevétele, és azok károsodása nélkül lehetővé teszi a kívánt eredményt, a győzelmet.

A gyakorlatok erősítik az immunrendszert, és olyan betegségeket is meggyógyítanak, amelyekkel a nyugati orvoslás csak szikével tud megbirkózni.

A csikung gyakorlónak, megbetegedés esetén, a praktikusságot kell szem előtt tartani.
A cél a gyógyulás. Ennek érdekében alkalmazni kell a keleti, és ha szükséges, a nyugati technikákat is, hogy mielőbb visszanyerhessük egészségünket, és folytatni tudjuk a gyakorlást.
A csikung gyakorló – ha helyesen végzi a gyakorlatokat – viszonylag rövid idő alatt mellőzi a gyógyszereket, és gyorsan gyógyul. Ahogyan növekedik a gyakorlásra fordított időszakasz, úgy csökken a megbetegedések száma, sőt azok teljesen meg is szűnnek.

A helyesen végzett gyakorlások közben megjelenő betegségek tisztulási folyamatnak tekinthetőek

Hosszú évek gyakorlása után elérhető az a nyugati orvoslás számára ismeretlen állapot, hogy a halál nem azért következik be, mert a test képtelen tovább működni, hanem azért mert a gyakorló úgy döntött, befejezi ezt az inkarnációját

 
 
 

 
Vissza az előző oldalra

 
  
 
csikung oldalképek