css3menu.com

css3 button by Css3Menu.com

  

  

  

  

  

  

  

  

 
 

  

  

  

  

  

  

  

 
 
 
Az egészségről
 
200 éves csikung mester
 

200 éves csikung mester
 

A kínai orvosok másként gondolkodnak a betegségről, mint a nyugatiak. A nyugatiak a betegséget elemzik, a kínaiak az egészséget.

A kínaiak az egészségből kiindulva meghatározzák hogy milyen állapot tekinthető egészségesnek, és minden ami ettől eltér az betegség.

Kelet és a nyugat persze hatással van egymásra. A kínaiaknál megjelentek a nyugati orvosok gondolkodásmódja – nagyon sok esetben praktikus is – és a nyugatiaknál pedig a keleti technikák (akupunktúrás kezelések, az energia csatornák alkalmazása stb.)

A Csung Jüan Csikung, az ősi kínai technikákat alkalmazza az egészség elérése érdekében. Az ősi Kínában nem voltak kórházak, gyógyszergyárak, és az embereket pedig a természeti hatások folyamatosan rombolták, ezért védekezniük kellett, és kifejlesztették sajátos technikájukat az egészségük megörzésére.
 

A betegségek 95%-át a test, és a lélek energiájának alacsony szintje okozza, amelyet ha növelni kezdünk, majd finomítunk, az egészség magától helyreáll.
 

A csikung gyakorlatok növelik az energia szintet, egyensúlyt hoznak létre a testben a más-más energia szinten működő szerveink között, és mellékhatások nélkül biztosítják az optimális működést.
Javítja és finomítja az érzékszervek működését, erősíti az izmokat, inakat, az állóképességet.

A gyakorlás hatására a test energia tároló központjaiban (tantienek) energia tartalékok képződnek, amelyek akkor aktivizálódnak, ha az izomzat energia szintje - nagyobb fizikai igénybevétel esetén, mint pl.: nagyon megterhelő fizikai munka – jelentősen lecsökken. Ilyenkor a csikungot gyakorló mozgósítani tudja a letárolt energiát, és a belső szervei károsodása nélkül lehetővé teszi a kívánt eredményt, a győzelmet.

A gyakorlatok erősítik az immunrendszert, és olyan betegségeket is meggyógyítanak, amelyekkel a nyugati orvoslás nem  tud megbirkózni.

A csikung gyakorló, megbetegedés esetén,  praktikus.
A cél a gyógyulás. Ennek érdekében alkalmazni kell a keleti, és ha szükséges, a nyugati technikákat is, hogy mielőbb visszanyerhessük egészségünket, és folytatni tudjuk a gyakorlást.

A helyesen végzett gyakorlások közben megjelenő betegségek tisztulási folyamatnak tekinthetőek

Hosszú évek gyakorlása után elérhető az a nyugati orvoslás számára ismeretlen állapot, hogy a halál nem azért következik be, mert a test képtelen tovább működni, hanem azért mert a gyakorló úgy döntött, befejezi ezt az inkarnációját.

   
  

 
Vissza az előző oldalra

 
  
 
csikung oldalképek